În cercetarea cantitativă, uneori se generează mase de date care cu greu pot fi trecute cu vederea. Evaluarea și interpretarea cu privire la subiectul de cercetare al tezei de licență este o mare provocare pentru mulți studenți. 

Dacă scrieți o teză de licență empirică, adică cantitativă, evaluarea statistică constituie nucleul întregii dvs. cercetări. Pe baza ipotezelor și întrebărilor definite anterior, datele sunt colectate folosind proceduri standardizate. Chiar și atunci când se colectează datele, se utilizează software-ul statistic, care nu numai că descrie datele, ci și facilitează evaluarea ulterioară.

Dar cei care au avut puțină sau deloc experiență în statistici nu vor ști cu greu ce software este potrivit pentru cercetarea empirică, cum este configurat pentru subiectul cercetării și ce opțiuni de evaluare sunt disponibile. Deși universitățile și colegiile oferă, de obicei, prelegeri și cursuri de analiză statistică, nu fiecare student are timp sau posibilitatea de a participa la un astfel de curs înainte de a-și scrie teza de licență. Și un curs de statistici finalizat nu trebuie să însemne că evaluarea statistică a cercetării dvs. este ușoară pentru dvs. – deoarece fiecare întrebare, fiecare ipoteză este diferită, mulți studenți se simt nesiguri cu privire la cercetarea empirică.

 pentru lucrarea de licență, lucrarea statistică începe mult mai devreme decât evaluarea propriu-zisă. Pentru ca analizele ample, tabelele de date și formele de reprezentare să nu vă provoace nopți de somn, veți găsi un partener de încredere în acadoo pentru această componentă centrală a tezei de licență: statisticienii noștri experimentați vă însoțesc de la planificarea analizei statistice până la interpretarea și scrierea datelor.

Cu un software special pentru evaluări statistice, vă pregătim colectarea datelor și interpretarea ulterioară. Programele SPSS, Stata și R sunt utilizate în mod frecvent în domeniul științific. Dacă nu aveți experiență anterioară cu procesele statistice, academicienii noștri vă vor sfătui înainte de evaluare pentru a selecta un proces statistic adecvat și software-ul corespunzător. În timpul procesului de evaluare, consultanții noștri în statistici prestează următoarele servicii:

  • Programarea sintaxei: înainte ca datele să fie chiar colectate sau introduse în software, acestea sunt programate pentru analiză.
  • Evaluarea statistică conform procedurilor statistice recunoscute:
    • Statistici descriptive: statisticile descriptive folosesc histograme, precum și tabele de frecvențe și tabele încrucișate pentru a afișa distribuțiile.
    • Statistici bivariate: aria statisticilor bivariate include analize precum corelații, comparații de grup sau așa-numitele teste Chi2.
    • Statistici multivariate: analizele de varianță, regresii și alte modele ajută în statistici multivariate să verifice ipotezele stabilite anterior.
  • Crearea tabelelor: Rezultatele evaluării statistice sunt înregistrate sub formă de tabele și pot fi formatate individual.
  • Crearea graficelor și a graficelor: Graficele și graficele sunt mai clare decât tabelele și, prin urmare, sunt potrivite și pentru cartografierea textului în curs al lucrării de licență.

În cele din urmă, rezultatele evaluării statistice trebuie, desigur, să fie utilizate și. Dacă nu sunteți sigur cu privire la interpretarea datelor, consultanții noștri în statistici vă sprijină cu rapoarte punctiforme sau detaliate care documentează cu precizie cursul evaluării și datele colectate.

De ce ar trebui să primiți ajutor cu analiza statistică?

Foarte puțini studenți se transformă în experți în statistici pe parcursul studiilor. De regulă, acest lucru se concentrează numai atunci când este necesar pentru o lucrare științifică. Deoarece procedurile statistice, software-ul și metodele de evaluare sunt foarte complexe, nu ar trebui să faceți primii pași în statistici atunci când vă scrieți teza.

Este mai logic să obțineți ajutor de la experți cu experiență, deoarece o scurtă introducere în acest subiect nu este deloc suficientă pentru a înțelege într-adevăr relațiile complexe ale statisticilor. Pe de altă parte, cu un consultant în statistici, vă aflați în siguranță și vă puteți baza pe evaluarea datelor efectuată în conformitate cu întrebarea dvs. de cercetare.

Scrii o lucrare de licență empirică? – Ajutor cu analiza statistică