Dacă optați pentru un program de licență, veți urma un anumit număr de semestre de muncă universitarăînfruntat. Când vine timpul, depinde de domeniul dvs. de studiu și de la ce universitate studiați. Dar, în afară de diferitele perioade de studiu standard, fiecare program de licență are ca rezultat în final studenții care redactează o teză de licență. Cu aceasta și cu alte examinări scrise și orale, vă finalizați studiile. Dacă stăpânești cu succes toate examenele și teza de licență, vei primi titlul de licențiat în arte sau licențiat în științe, de exemplu. Odată ce ai obținut diploma, ai două opțiuni. Fie aplicați pentru un loc de muncă, fie vă continuați studiile cu un curs de masterat corespunzător. Desigur,

Pentru ca diploma de licență să aibă succes, trebuie să fiți foarte atenți și muncitori în timpul studiilor. Dacă este vorba despre nitty-gritty și examenele finale și teza de licență sunt în așteptare, nu trebuie să renunțați. În timp ce trebuie să studiați din greu pentru examenele finale, pregătirea pentru teza de licență arată puțin diferită. Pentru ca și acesta să fie un succes, trebuie mai întâi să găsiți un subiect adecvat. Acest lucru ar trebui să vi se potrivească și să fie potrivit pentru o teză de licență. În plus, odată ce ați decis un subiect, trebuie să vă familiarizați cu acesta și să derulați o cantitate corespunzătoare de literatură.

Deoarece cercetarea literaturii este atât de importantă, iar studenții adesea nu știu de unde să înceapă, puteți citi aici ceea ce este important (a se vedea, de asemenea, efectuarea unei cercetări literare )

Cercetarea literaturii pentru teza de licență
Adesea, nu este atât de ușor să decideți ce este important sau neimportant și ce anume aparține sau nu tezei de licență. Înainte de a începe să scrieți lucrarea de licență, ar trebui să vă faceți timp pentru a vă familiariza cu subiectul dvs. și pentru a vă dezvolta sentimentul. Cu cât vă aflați mai adânc în subiect, cu atât vă va fi mai ușor să faceți distincția între relevant și nerelevant.

Pentru a vă apropia de subiect, este recomandabil să treceți de la general la specific. În primul rând, tratați cu lexicoane și manuale și obțineți o imagine de ansamblu! Abia atunci ar trebui să vă scufundați în antologii, monografii și ziare și să vă studiați subiectul mai detaliat.

Imaginați-vă că în cercetarea dvs. literară întâlniți o mulțime de literatură care vi se pare relevantă. Atunci aveți dreptate să vă întrebați dacă ar trebui să citiți și să extrageți totul. Răspunsul este: bineînțeles că nu! Pentru că, având în vedere timpul necesar pentru a-ți scrie teza de licență, este imposibil. Înainte de a intra într-o anumită lucrare, aruncați o privire la cuprins și apoi dedicați-vă doar acelor capitole care vă interesează în funcție de titlurile lor! În plus, pe măsură ce vă ocupați de acestea, ar trebui să încercați să le înclinați. Acest lucru cu siguranță nu va funcționa prima dată, dar cu siguranță este ceva ce puteți învăța.

Redactarea unei lucrări de licență