Interviul cu experți este o metodă obișnuită în știință pentru a găsi răspunsuri la întrebarea de cercetare a unei lucrări de licență. Scopul este de a vă verifica propriile ipoteze cu ajutorul unui expert în domeniul respectiv.

Pentru studenți, teza de licență este un element central al studiilor lor: finalizează prima fază a sistemului de studii pe mai multe niveluri de licență, masterat și doctorat și se consideră că indică calea de urmat pentru următorul curs al carierei (academice). Pentru a se califica pentru o înscriere în carieră sau un masterat postuniversitar cu teza de licență, studenții au nevoie, așadar, de o notă finală bună. Pentru a realiza acest lucru, trebuie găsit un subiect al tezei de licență care este relevant pentru cercetarea științifică.

Pentru a răspunde la întrebarea de cercetare selectată și, dacă este necesar, chiar pentru a acoperi un decalaj de cercetare, aveți la dispoziție diverse metode științifice, de exemplu cercetarea literaturii, cercetarea de teren sau utilizarea metodelor statistice. Un altul este interviul de experți: indiferent dacă scrieți o teză de licență calitativă sau cantitativă, o puteți folosi pentru a vă revizui propriile teze

nterviul cu experți este o metodă cu ajutorul căreia puteți verifica în cursul lucrării de licență dacă sunteți pe drumul cel bun și dacă ipotezele dvs. de a răspunde la întrebarea dvs. de cercetare sunt corecte sau greșite. Pentru a putea face acest lucru, aveți nevoie de un expert în domeniul respectiv al tezei de licență: întrebându-l în mod specific, răspunsurile sale pot avea o funcție de susținere atunci când lucrați la întrebarea dvs. de cercetare.

Pentru a realiza interviul cu experții într-o manieră direcționată și pentru a beneficia de rezultate, este esențială o bună pregătire. În consultare cu conferențiarul care supervizează teza de licență la universitate, selectați unul sau mai mulți experți pe care îi veți întreba despre tema dvs. și ale căror răspunsuri le veți încorpora în teza de licență.

Lucrare / teză de licență