Fontul poate influența formatarea textelor. Prin urmare, este important să alegeți fontul de la început și apoi să îl respectați în consecință. Reprezentarea consecventă a literelor este de asemenea importantă dacă elevul lucrează cu grafică sau dorește să insereze tabele.
Care font este permis?
Mai presus de toate, desigur, lucrarea ar trebui să fie ușor de citit. Găsirea unui anumit font deosebit de frumos nu este suficientă. Dacă lucrarea se dovedește mai târziu nefavorabilă, acest lucru poate afecta negativ gradarea. De obicei, profesorul dictează cum ar trebui să arate aspectul. Elevii nu trebuie să se abată de la acest lucru. Există încă o anumită selecție printre fonturile comune:

Times New Roman
Arial
Verdana
Calibri
În lucrările științifice ( specialist , masterat, treburi etc.) Times New Roman este considerat font clasic. Oricine are o preferință specială pentru un font diferit ar trebui să discute mai întâi acest lucru cu profesorii și să utilizeze un font diferit numai cu acordul lor. Este important să implementăm efectiv recomandările auditorilor, chiar dacă acestea sunt doar opinii sau preferințe.

Practica obișnuită
Pentru majoritatea tezelor de licență, universitățile așteaptă un singur font pentru o imagine mai bună. Uneori este permisă utilizarea unui font diferit pentru un titlu. Cu toate acestea, dacă sunt permise mai multe fonturi, acestea sunt, de obicei, numite. De cele mai multe ori este Arial și Times New Roman.

Note de subsol și textul corpului
Există diferențe în ceea ce privește fontul și dimensiunea fontului în notele de subsol. Distanța dintre linii este, de asemenea, importantă. Dimensiunea fontului 11-12 se aplică pentru Arial. Times New Roman necesită de obicei dimensiunea fontului 12, Verdana și Calibri, de asemenea, atâta timp cât textul este continuu. Distanța dintre linii este de 1,5 linii. Este diferit cu notele de subsol. Arial este necesar în mărimea 9-10. Times New Roman, Verdana și Calibri în 10. Spațiere între linii este o linie. Dacă universitatea specifică alte proceduri, acest lucru este decisiv.

Probleme amenință aici
Unele lucrări conțin texte de lungă durată. Acest lucru este foarte obositor pentru ochi. Dacă dimensiunea fontului nu este specificată, absolvenții uneori tind să aleagă fontul destul de mic. Pe de o parte, aceasta înseamnă că pasajele textului nu mai par atât de lungi. Acest lucru face ca textele să fie mai greu de citit. Pe de altă parte, un font prea mare dă impresia că paragrafele arată chiar mai mult. În primul rând, studentul ar trebui să verifice dacă secțiunile trebuie să fie atât de lungi sau dacă sunt posibile subtitluri.

Este permisă creativitatea fontului?
Există litere în care creativitatea are sens. Aceasta include scrisori de aplicare pentru profesii în care creativitatea și ingeniozitatea joacă un rol major. Dar și aici este important să vă asigurați că fluxul de citire nu este deranjat și că aspectul atrage atenția. Fonturile foarte exotice sunt obositoare de citit și vă pot amâna. Mai presus de toate, este crucial ca scrisoarea de intenție, aplicația sau textul să convingă în ceea ce privește conținutul și nu prin font sau printr-o dimensiune neobișnuită a fontului. În cazul scrisorilor de cerere, anunțul pentru funcție oferă informații decisive despre ceea ce se așteaptă compania de la solicitant și introducerea acestuia. Acest lucru ar trebui implementat și în scrisoarea de intenție fără excepție.

Poate fontul să influențeze lungimea textelor?
Fontul Newer Roman arată foarte asemănător cu Times New Roman. Cu toate acestea, literele sunt ceva mai late. Acest lucru se aplică și spațiilor și semnelor de punctuație. Acest lucru duce la faptul că textul este optic mai lung fără a afișa conținut. Înălțimea literei nu este modificată. Acesta corespunde cu cel al Times New Roman. Serifele și liniile literelor corespund și originalului. Fontul este disponibil ca descărcare. Cu toate acestea, se recomandă prudență aici.

Este posibil să existe intenții frauduloase
Times Newer Roman dă doar impresia că textul este mai lung. Aceasta este o manipulare neautorizată dacă se specifică numărul paginii. Times New Roman este un tipar aprobat de universități. Nu este cazul Times Newer Roman. Dacă acest lucru este observat în timpul corecției, acesta poate fi evaluat drept fraudă. Acesta este motivul pentru care sfătuim cu tărie o astfel de abordare pentru teze. Acest mic truc este iertabil pentru scrisori. Din nou, se recomandă prudență atunci când vine vorba de scrisori de cerere. Cititorul a putut vedea că autorul încearcă să trișeze și cu siguranță nu va fi interpretat în avantajul său.

Fontul perfect pentru lucrarea ta