Importanta formatării manuscriselor a devenit o necesitate pentru editori şi agenţi pentru ca manuscrisele corectate şi editate sunt mai uşor de evaluat.
Scriitorii începători fac mereu greşeala de a lăsa manuscrisul formatat incorect. Unii se complica şi încearcă să facă manuscrisul să arate ca o carte, incluzând imagini şi fonturi elaborate şi nu îşi dau seama că acest lucru generează doar mai multă muncă în ceea ce priveşte editarea viitoare.
Formatarea slabă poate costa timp şi bani şi poate reprezenta motivul pentru că manuscrisul tău va fi refuzat publicării.

Mulţi agenţi şi editori refuza manuscrisele din simplul motiv ca acestea sunt formatate slabe şi nici nu se mai deranjează să citească conţinutul acestuia.
De ce şi-ar pierde ei timpul când scriitorul nu a făcut cercetările de bază pentru a se asigura că manusrisul sau are cele mai bune şanse posibile?

Acest lucru da dovadă de lipsa de profesionalism din partea scriitorului. Chiar şi dacă acesta doreşte să îşi publice manuscrisul de unul singur, acesta tot trebuie verificat, corectat şi formatat adecvat.

Evaluarea unui manuscris nu înseamnă că vei primi o notă sau că vei fi pus într-o situaţie jenantă. Nu ar trebui să te simţi nesigur când îţi prezinţi manuscrisul pentru a fi verificat pentru ca şi evaluatorul doreşte acelaşi lucru ca tine şi anume să facă cea mai bune versiune posibilă a manuscrisului .

Evaluatorul va analiză în detaliu lucrarea de licenta / diploma / disertatie şi îi va găsi punctele tari şi pe cele slabe. Este unul dintre cei mai importanţi paşi care trebuie făcut pentru ca lucrarea să fie pregătită pentru publicare. Evaluatorul îţi poate oferi şi câteva sugestii despre cum ai putea să îmbunătăţeşti calitatea manuscrisului pentru a creşte şansele de a fi publicat şi cumpărat de un număr cât mai mare de oameni.

Corectura si Revizuire Scenarii şi Manuscrise