Este permis studenților să citeze mass-media online în lucrările lor de licență și master?
O lume fără internet nu mai este de conceput. Cel puțin generația tânără nu își poate imagina cum a fost fără Internet. Acum totul poate fi făcut și găsit pe Internet. Discutați cu prietenii, faceți cumpărături, faceți bancă sau citiți ziarul – toate acestea se pot face online. De asemenea, colegiile și universitățile trebuie să se ocupe de importanța crescândă a internetului. Pentru că Internetul oferă o multitudine de informații care ar putea fi potrivite și pentru una sau alta lucrare științifică. Întrebarea care se pune, însă, este dacă studenților li se permite chiar să folosească surse de internet pentru munca lor academică? În principiu, toate mijloacele de informare pot fi utilizate pentru și în lucrările de masterat și de licență, în măsura în care acestea sunt surse de încredere. Excepția ar fi, desigur, dacă doriți să scrieți o lucrare științifică pe surse dubioase. Dar cum puteți spune de fapt dacă o sursă poate fi clasificată ca fiind serioasă sau dubioasă?

Sursele sunt considerate de încredere dacă editorul și autorul pot fi ușor identificați și conținutul prezentat într-o sursă poate fi ușor verificat. Acesta din urmă înseamnă că autorul își notează de unde a obținut informațiile. În acest fel, el oferă cititorilor săi posibilitatea de a se ocupa singuri de sursa informației și, astfel, de a-și verifica afirmațiile. În plus, sursele de încredere se caracterizează prin faptul că sunt scrise într-un stil de lux și fără erori de ortografie.

Indiferent dacă stați în fața unei antologii sau navigați pe o sursă interesantă de Internet, criteriile menționate se aplică atât digitalului, cât și tipăritului. Dimpotrivă, acest lucru înseamnă că puteți cita materiale online în lucrarea de licență sau de masterat dacă îndeplinesc criteriile menționate (a se vedea, de asemenea: Cum citați corect sursele online? ).

Ar trebui să acordați atenție acestui lucru atunci când citați mass-media online
În primul rând, trebuie să clarificați cu conducătorul dvs. dacă puteți utiliza mediile online pentru teza de licență sau de masterat . Deoarece, în timp ce unii profesori susțin doar că mass-media online trebuie să fie de încredere, alți profesori nu le pot folosi deloc

Dacă aveți permisiunea de a utiliza media online pentru teza de licență sau de masterat, atunci, ca și în cazul oricărei alte surse, depinde de citarea corectă. Dacă utilizați informații de pe Internet sau dintr-o carte, trebuie să precizați exact de unde provin. Specificația unei surse de internet diferă de cea a unei antologii. Pe lângă titlu, autor și anul publicării, trebuie să specificați și adresa de Internet, când ați accesat site-ul web și când a fost actualizat ultima dată

De asemenea, ar trebui să fiți atenți la ce site-uri web utilizați. Lăsați Wikipedia în stânga și vizitați în schimb site-urile web ale unor instituții și institute de cercetare cunoscute, care sunt, de asemenea, cunoscute în domeniul dvs. și la care se referă chiar profesorii dvs.! Unele dintre aceste instituții își pun la dispoziție concluziile și rezultatele cercetării sub formă de lucrări.

Citarea mass-media online în lucrarea de licență / teza de masterat