Scriitorii-fantomă sunt scriitori angajați care sunt plătiți, dar nu primesc niciun credit pentru munca produsă.

În general, există două părți implicate în această relație profesională:

„ Autorul ” , care angajează scriitorul independent să producă conținut contra cost, va primi creditul pentru toată lucrarea originală produsă.
„ Fantoma ”, scriitorul independent care este, în general, plătit înainte de a finaliza slujba, primește banii ca o slujbă „lucrare cu închiriere” și nu își asumă niciun credit pentru munca lor de scriere în fantomă .
Motive pentru angajarea unui Ghostwriter
Scrierea fantomelor este o practică obișnuită , deși nu este adesea mediatizată. Când cineva dorește să creeze o copie nouă pentru un site web, un ghostwriter poate fi angajat pentru a rescrie copia existentă. Există multe lucrări similare, cum ar fi scrierea unui anunț sau copie de afaceri sau furnizarea de materiale noi sau rescrise pentru uz personal sau profesional. Fantoma este angajată în primul rând ca scriitor profesionist independent, pentru a produce o copie scrisă de înaltă calitate, care citește profesional.

Un scriitor profesionist profesionist plătit este adesea singura sursă pentru a obține o copie a site-ului sclipitoare, bine scrisă sau alt conținut de calitate. O fantomă este angajată pentru a realiza acest lucru, fie ca scriitor de personal, fie ca scriitor independent, care este plătit special pentru slujba la îndemână.

Scriitorii de fantome sunt angajați și pentru a scrie cărți pentru oameni. În astfel de cazuri, autorul cărții este persoana care angajează scenaristul, cu excepția cazului în care autorul cărții dorește să împartă o parte din credit cu fantoma. În acest caz, fantoma poate fi listată ca coautor sau ca „editor” al cărții; în general, aceasta este listată undeva în pagina de confirmare.

Poți câștiga bani Ghostwriting?
Fantomele lucrează adesea pentru sume foarte mari de bani , deși cu concurența recentă din alte țări, cum ar fi India și China, și cu agențiile de servicii de licitație care caută cel mai mare ofertant în cadrul proiectelor de scriere cu fantome, nu este întotdeauna cazul.
Un scenarist este angajat pentru calitatea sa de muncă și nu neapărat pentru „numele” său ca scriitor de carte. Dar există multe tipuri de tranzacții pe care o fantomă le poate „tăia” cu autorul cărții pentru a produce o afacere echitabilă pentru ambele părți atunci când contractul este semnat între autorul cărții și autorul cărții.
Cum să devii un Ghostwriter
Oricât ai face felul, afacerea cu scrierea fantomelor poate fi destul de profitabilă. Pentru a deveni o fantomă bine plătită, ar trebui să aveți multă experiență ca scriitor independent. Acest lucru ar putea fi demonstrat prin publicarea cărților pe nume propriu sau ani de experiență în scrierea site-ului web și a altor tipuri de copii pentru companii.

Chiar și atunci când economia are de suferit, există întotdeauna loc în profesia de scriitor pentru un alt scriitor independent. Odată ce știi cum să-i gestionezi intrările și ieșirile și cum să tratezi cu clienții în mod profesional, scrierea în fantome poate fi foarte profitabilă.

Ce este un Ghostwriter?