Aceasta este o întrebare relativ recurentă la care răspunsurile variază în funcție de cerințele profesorilor.
O constantă, totuși: reflecția asupra subiectului licentei – disertației începe în septembrie pentru o apărare în iunie și scrierea disertației de cercetare poate necesita câteva luni de muncă!
Scrierea unei licente – disertații se face în mai multe etape , de la alegerea subiectului până la apărare, inclusiv activitatea de cercetare și interviurile cu profesioniști.
Fiecare dintre aceste etape necesită câteva săptămâni de muncă atunci când această muncă se face pe lângă studii sau o activitate profesională.
În mod ideal, candidatul care scrie o lucrare d elicenta – disertație master își va alege subiectul la sfârșitul lunii octmbrie și își definește problematica, cel târziu, în ianuarie sau februarie . Amintiți-vă aici că cererea de aprobare trebuie făcută cel târziu la jumătatea lunii aprilie.
În principiu, candidații trebuie să-și aleagă subiectul ca parte a unui stagiu de imersiune într-o firmă sau o companie. Alegerea acestui subiect necesită adesea o lucrare reală de cercetare documentară pentru a găsi un subiect interesant și care face posibilă îndeplinirea cerințelor examenului.

Un profesor le cere elevilor să finalizeze o sarcină scrisă pe mai multe pagini pe baza unui subiect predefinit. Această lucrare de mai multe pagini trebuie returnată într-un anumit termen. Ce face studentul?

Studentului primul instinct este de a sparge în jos subiect în cuvinte cheie. Aceste cuvinte cheie vor permite o căutare pe Wikipedia și o copiere și lipire a tot ceea ce este legat de aceste cuvinte cheie.

Al doilea instinct al elevului va fi să meargă în căutarea lucrării predecesorilor săi. AL absolvenților au făcut deja această muncă. S-ar putea la fel de bine să vă inspirați pentru a economisi timp. În plus, dacă este o disertație, cele mai bune lucrări sunt disponibile în general pentru consultare în bibliotecile școlare sau universitare.

Al treilea instinct al elevului va fi să meargă online , în căutarea a tot ce s-a scris deja pe această temă . Aceste elemente îi vor permite să-și completeze cuprinsul sau planul său detaliat . Chiar și bibliografia va proveni dintr-o simplă copiere și lipire . Elevul va obține astfel un număr de pagini puțin mai mare decât ceea ce i se cere.

În cele din urmă, elevul va rescrie câteva dintre elementele pe care le-a copiat (dacă este interesat de subiect) și va adăuga propoziții de tranziție între paragrafe. De asemenea, se va asigura că va armoniza și ventila prezentarea.

Și așa se observă un elev și obține o notă proastă pentru plagiat . În marea majoritate a cazurilor, vor exista întotdeauna elemente nemodificate.

Cât durează scrierea unei lucrari de licenta?